Nastup na Festivalu jednakih mogućnosti u Zagrebu i Festivalu „Igraj se z manom“

Korisnici u sklopu svojih aktivnosti sudjelovali su na Festivalu jednakih mogućnosti u Zagrebu na Trgu Josipa bana Jelačića u organizaciji Društva tjelesnih invalida Zagreb i na Festivalu „Igraj se z manom“ na Kogresnom trgu u Ljubljani u organizaciji Centra Janeza Levca.

Korisnici su nastupali istarskim plesom „Balun“ u istarskim narodnim nošnjama koje su izradili vlastoručno u šivačko-krojačkoj radionici pod vodstvom vanjske suradnice Vesne Krnjus.

Najveću pažnju publike su privukli korisnici Dragan Perković koji je svirao na sintesajzeru i Ismir Abidović koji je pjevao pjesme „Mala Istrijanka“ i „Ja sam nate ponosan“, za koje su bili nagrađeni velikim aplauzom. Za svoj nastup korisnici su nagrađeni priznanjem.

Ustanova je ponosna na svoje korisnike koji jedanput tjedno uvježbavaju plesne korake istarskih narodnih plesova uz radnog terapeuta Sandru Išić. Korisnici su izvedbom istarskog plesa predstavili Istru i njezinu kulturnu baštinu.

Sudjelovanjem na raznim festivalima omogućava se razvitak i afirmacija kreativnih mogućnosti osobama s intelektualnim teškoćama, te da se prati njihove kulturne programe suvremenim tehničkim dostignućima. Odlasci na manifestacije imaju za cilj socijalizaciju i integraciju osoba s intelektualnim teškoćama u društvenu zajednicu.

Aktivnost je financirala Turistička zajednica Pula, općina Medulin i Funtana.