Festivalu jednakih mogućnosti u Zagrebu

U sklopu svojih aktivnosti po projektu „Kreativnost i učenje!“ korisnici su sudjelovali na Festivalu jednakih mogućnosti u Zagrebu na Trgu Josipa bana Jelačića u organizaciji Društva tjelesnih invalida Zagreb.

Korisnici su nastupali istarskim plesom „Balun“ u istarskim narodnim nošnjama koje su izradili vlastoručno u šivačko-krojačkoj radionici pod vodstvom vanjske suradnice Vesne Krnjus.

Najveću pažnju publike su privukli korisnici Dragan Perković koji je svirao na sintesajzeru  i Ismir Abidović koji je pjevao pjesmu „Neka sviri roženica“, za koje su bili nagrađeni velikim aplauzom. Za svoj nastup korisnici su nagrađeni priznanjem.

Ustanova je ponosna na svoje korisnike koji jedanput tjedno uvježbavaju plesne korake istarskih narodnih plesova uz radnog terapeuta Sandru Išić. Korisnici su izvedbom istarskog  plesa predstavili Istru i njezinu kulturnu baštinu.

Sudjelovanjem na raznim festivalima omogućava se razvitak i afirmacija kreativnih mogućnosti  osobama s intelektualnim teškoćama, te da se prati njihove kulturne programe suvremenim tehničkim dostignućima. Odlasci na manifestacije imaju za cilj socijalizaciju i integraciju osoba s intelektualnim teškoćama u društvenu zajednicu.

Projekt financira Grad Pula.