ODRŽANI DANI OTVORENIH VRATA U DNEVNOM CENTRU ZA RADNU TERAPIJU I REHABILITACIJU PULA

Dnevni centar za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula organizirao je povodom 25. godišnjice djelovanja Dane otvorenih vrata. Održan je okrugli stol na temu „Prava osoba s intelektualnim teškoćama“. Na okruglom stolu sudjelovali su ravnatelj Gvido Radolović Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, ravnateljica Katica Cvek Centra za rehabilitaciju Pula Katica, socijalna radnica Mirjana Jelača i stručni djelatnici i vanjski suradnici ustanove.

Zaključak okruglog stola je potreba povećanja kapaciteta koji bi zbrinjavali osobe s intelektualnim teškoćama i osobe s autističnog spektra poremećaja na području Istarske županije. Naglašena je potreba usklađivanja postojećih zakona iz područja socijalne skrbi sa pravilnicima koji su na snazi još od 2003. godine. Na kraju okruglog stola predstavljena je knjiga o osnutku i radu Ustanove. Sljedećeg dana organiziran je kulturno-zabavni program kojem su prisustvovali djelatnici i korisnici Down syndrome centar Pula, predstavnici Doma Alfredo Štiglić, te roditelji, skrbnici i drugi posjetitelji.

Korisnici su se predstavili recitacijama, folklornim plesovima i pjesmom. Posjetiteljima je omogućeno razgledavanje prostorija ustanove, upoznavanje korisnika, predstavljanje aktivnosti i radionica koje se svakodnevno provode. Ustanova se zahvaljuje svim dosadašnjim donatorima, partnerima, volonterima, te lokalnoj i regionalnoj samoupravi, Ministarstvu demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na pruženoj dugogodišnjoj potpori i suradnji.